thriller
parapsychogie
non-fictie
thriller
psych. thriller
non-fictie
Heavy Metal Chick II (thriller)
Metal Chick Chantal van Duizen wordt geconfronteerd met een merkwaardig pakket vol vuilnis waarin een kaartje zit met de tekst: "You are trash!" Bor, haar vriend en tevens gitarist van hun band, meent een link te zien met een nominatie voor een award en is van mening dat ze het kan opvatten als een compliment van een fan. Als Chantal over het verminkte lichaam van een collega struikelt, die eveneens voor LeonLabel werkt, dringt tot haar door dat zij wel eens de volgende zou kunnen zijn... 
 
Heavy Metal Chick II is het spannende vervolg op het thrillerdebuut "Heavy Metal Chick" van de hand van Monique Hendriks. Het eerste deel werd door NBD Biblion bestempeld als een absolute aanrader voor liefhebbers van het thrillergenre en door Thrillerlezers.nl bekroond met vier sterren. In 2017 zag ook haar psychologische thriller "Contrast" het daglicht, die door Vorigelevens.blogspot.nl werd gerecenseerd als een spannend, verrassend verhaal met originele wendingen en een interessante ontknoping. Eerder publiceerde Monique het non-fictie boek "De horror van animal hoarding" en het parapsychologische boek "Witte vrouwen". Momenteel schrijft ze artikelen voor spiritueel tijdschrift Paravisie.

Ook Heavy Metal Chick II heeft zeer goede reviews gekregen. Scroll verder om de review van
de Nederlandse Bibliotheekdienst te lezen.


NBD Biblion Recensie:
(De Nederlandse Bibliotheek Dienst) 

De Brabantse Chantal is leadzangeres in een heavy metal band en woont in Engeland gelukkig samen met haar vriend die tevens medebandlid is. Na een roerig verleden waarin ze de nodige tegenslagen te verwerken heeft gekregen, lijkt haar leven in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Niets is echter minder waar. Ze krijgt vreemde post en is haar leven niet meer zeker wanneer in korte tijd twee zangeressen vermoord worden die werkzaam zijn bij hetzelfde label als Chantal. Haar relatie loopt op de klippen, ze weet niet meer wie ze kan vertrouwen en is nergens meer veilig. Zelfs niet in Brabant, waar haar familie haar harder nodig heeft dan ooit. Liefhebbers van Hendriks’ eerder verschenen Heavy metal chick kunnen hun hart ophalen met dit spannende vervolg. Het is haar wederom gelukt om de lezer mee te zuigen in de ruige wereld van heavy metal, drugs en seks. Het boek bevat een origineel plot vele wendingen dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, tot aan de bloedstollende ontknoping. Geschreven vanuit de ik-persoon in een vlotte stijl. Afzonderlijk van deel I te lezen. 
Recensent: L. Kersten (NBD Biblion)