thriller
parapsychogie
non-fictie
thriller
psych. thriller
non-fictie
Witte Vrouwen (parapsychologie)
Ze verschijnen. Ze spoken. Ze voorspellen.
Wereldwijd barst het van de verhalen over in het wit geklede dames die uit het niets verschijnen. Ieder land heeft er een naam voor. Het zijn Witte Wieven, Weiße Frauen, Dames Blanches, Dame Bianca's, Frades, Bílá Paní, White Ladies en Banshees. Ze worden onder andere gezien in grotten, beekjes, ruïnes, bossen en kastelen. Dit boek neemt je mee op reis langs mysterieuze plaatsen en laat je kennismaken met deze merkwaardige, vrouwelijke verschijningen in witte kleren. Het is geschreven met een kleine knipoog, maar tegelijkertijd met een bloedserieuze ondertoon. De witte vrouwen laten zich immers vaak genoeg zien. Bovendien zijn het niet altijd geesten, hebben sommigen vleugels en komen ze niet allemaal van onze aarde. Er zijn zelfs dames die een bijzondere, geschiedkundige plek hebben ingenomen met massale pelgrimages tot gevolg. Een aantal van hen geniet bekendheid als "wetenden witten" en heeft een rol van gids aangenomen, anderen worden 's nachts in slaapkamers gezien, maar let op... 
Wit is niet altijd positief.

Witte Vrouwen kreeg een mooie review van de Nederlandse Bibliotheek Dienst. Het werd ook verkozen tot 1 van de 3 Halloween leestips door "Heel Nederland Leest"
NBD Biblion Recensie:
(De Nederlandse Bibliotheek Dienst) 

Informatief boek met een vleugje fictie over witte spook- en geestdames die in allerlei verschijningsvormen kunnen voorkomen. Veel witte dames zijn dolende zielen die door een plotselinge of traumatische dood blijven hangen op een bepaalde plek. Ze kunnen ook een positieve betekenis hebben en bijvoorbeeld genezing brengen. Ze worden al eeuwenlang gezien en vaak is er een link te leggen tussen bepaalde verschijningen en gebeurtenissen uit het verleden. In korte hoofdstukken beschrijft de auteur de vele aspecten ervan via ervaringen, sagen en legenden. Ook worden verhalen van paranormale onderzoekers vermeld. Interessant boek voor spokenjagers, maar ook om mensen serieus te laten nadenken over bovennatuurlijke zaken. Een aantal ‘wetende’ witte dames lijkt ons namelijk te wijzen op het bestaan van een andere realiteit, dimensie of levensvorm. Bevat een overzicht van de verschillende soorten witte dames, indexregister met plaatsnamen en landen, evenals een uitvoerige lijst met geraadpleegde bronnen en verwijzingen. Met enkele foto’s en illustraties. Horrorachtig omslag. 
R. Spierts, recensie voor NBD Biblion

Witte Vrouwen was de Boekentip van:
Heel Nederland Leest!
Het was 1 van de 3 Halloweentips.
Als je op de afbeelding links drukt dan kun je een filmpje zien waarin Martijn Adelmund onder andere dit boek bespreekt.