thriller
parapsychogie
non-fictie
thriller
psych. thriller
non-fictie
Contrast (psychologische thriller)
Margriet Basiel krijgt van haar broer Dennis te horen dat haar vader is overleden. Ze had al tien jaar geen contact meer met haar familie. Dennis oppert het idee om samen met hun gezinnen een vakantie te plannen. Margriet ziet het als een kans om hun verstoorde band weer een beetje hechter te maken en ze stemt in met zijn voorstel. Na aankomst op een locatie in Zuid-Frankrijk voltrekt zich een groot drama dat niet alleen de relatie met haar broer, maar ook haar huwelijk op scherp zet. Contrast is een psychologische thriller waarin de prijs van een moeilijke jeugd en verloren idealen centraal staan. 
 
Auteur Monique Hendriks (1971) schreef voorheen voor een spiritueel tijdschrift, toneeluitgeverij en opleidingsinstituten. Eerder publiceerde zij het non-fictie boek "De horror van animal hoarding" en het parapsychologische boek "Witte vrouwen; Ze verschijnen. Ze spoken. Ze voorspellen." Eerder verscheen haar thrillerdebuut "Heavy Metal Chick" dat NBD Biblion bestempelde als een absolute aanrader voor liefhebbers van het thrillergenre en door Thrillerlezers.nl bekroond werd met vier sterren. Contrast is de tweede thriller van haar hand.

Over "Contrast" zijn geen officiƫle recensies geschreven. Ik heb wel zeer fijne reacties gehad van diverse lezers. Hieronder kun je een review zien die op Bol.com geplaatst is, waarin dit boek als een page-turner wordt bestempeld.